any polo experts in here mk2f gt issues

Discussion in 'Fox/Lupo/Polo' started by pigbladder, Jul 11, 2018.

  1. pigbladder Forum Addict

    Joined:
    Oct 22, 2003
    Likes Received:
    93
    Location:
    cambridge , uk
    fitted mpi fuel inj from a mk2f into my mk2 , cant seem to get it sorted



    suffers from a bad idle,bit bumpy pop pop sound and refuses to start hot - between 3-20 mins , will start with bts undone , drives fairly okay above idle

    a few things ive tried /done

    timing set as per the book
    air bypass mixtured tired various settings ...its set to 14.1 afr via a wideband gauge at the moment
    tried another dizzy /cap/arm
    tried another coil
    correct plugs fitted
    earths good
    tried another tps
    no obvious air leaks + charcoal can deleted
    correct 3 bar pump fitted
    new genuine blue sender plus tried others i had laying around
    spare set of used inj tried with new o rings
    spare afm tried
    blocked the isv at the tb elbow- no change in running

    engine basics should be fine as ive had the car driving for 2 years on a carb ..ive not touched the internals since

    has crude diagnostics , no codes showing

    still waiting on a ecu to try...them im pretty much out of ideas , anyone localish to cambridge that knows these , or a garage that remembers old cars , none of the garages ive spoke to have any ideas and dont really work on old toot
     
  2. pigbladder Forum Addict

    Joined:
    Oct 22, 2003
    Likes Received:
    93
    Location:
    cambridge , uk
    add to the list

    tried spare ecu , tb , fpr , ran new wires for blue temp sender end to end , o2 sensor fitted no change
     

Share This Page

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice